منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
roumaissa

نجوم المنتدى
 نجوم المنتدى
roumaissa


عدد الرسائل : 3287
العمر : 36
وطني : طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة 129
مزاجي اليوم : طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة 310
تاريخ التسجيل : 18/02/2009

طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة Empty
مُساهمةموضوع: طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة   طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة I_icon_minitimeالأربعاء مايو 06, 2009 10:59 pm

تعالو مع بعض نتعلم نعمل ازاى تورته جميله وبالصور

من طأطأ لسلامو عليكو

هنبتدى بالكيكه الاسفنجيه وازاى نعملها

أنابصراحه شوفت طريقتها على النت وبقت الطريقه المتبعه عندي

أولاً :
مقادير الكيكه الاسفنجيه
كوب ونص دقيق
كوب ونص سكر بودره
7بيضات
معلقه نشا
معلقه بيكنج بودر
معلقه كبيره عصير ليمون
معلقه صغيره فانيليا
ونص كوب ماء

ثانياً:
أما بقى التزيين فبردو استفدت كتير من طريقة الاخت اللى كانت عملت التورته وعجبتني طريقه الحشو بتاعت البارفان

للتزين فاكهه طازجه وكريمة بارفان وكريم شانتيه

مقادير كريمة البارفان : كوب ونص كريمة باتسيير + ظرفين دريم ويب + 3 ملاعق كبيرة لبن مثلج +معلقتين جيلاتين مذوبين فى ماء دافئ حوالى ثلث كوب +معلقه صغيرة فانيليا
ونسيبهم فى الثلاجه لحد ما تجمد

وللكريم شانتيه انا عملت تقريباً 3 أظرف دريم ويب وأضافت عليهم نصف كوب لبن مثلج مع علبه قشطه

يلا بقى مع بعض نعمل الكيكه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

هنا المقادير سكر بودره والبيض و عصير الليمون والدقيق منخول مع البيكنج والنشا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بعد كده نبدا بقى فى سر الكيكه نفصل البياض عن الصفار ونبتدى نضرب البياض بالمضرب ونضيف عليه نص كوب السكر تدريجيا لحد لما يبقى عامل زى المارينج كده وعشان يفضل محتفظ بالشكل ده نضيفله بقى عصير الليمون على شرط انها تكون اخر خطوه

نيجى بقى للصفار طبعا هيكون مضاف ليه الفانيليا ونضربهم وبردو بالتدريج نضيف باقى مقدار السكر بالتبادل مع مقدار الماء لحد لما تبقى عامله زى الكريمة ويفتح لونها

وهنا بعد لما ضربنا البيض كل واحد لوحده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد كده ناخد الصفار بعد ما ضربناة ونخلط معاه الدقيق بالتدريج بمعلقه

لحد ما نخلص المقدار ونبتدى بعد كده نضيف البياض على مرتين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونفضل نقلب بخفه عشان منضيعش اللى عملناه من تحت لفوق

وده شكل الخليط فى النهايه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودى صينيه اللى هنحط فيها الخليط قصيت ورقه زبده وحطيتها على مقاس الصينيه هى مقاس 24 ودهنت الحواف بالزيت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وهنا لما جيت ادخلها الفرن وهندخلها الفرن على درجة 200 م لمده 40 دقيقه على الاقل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وهنا لما طلعت من الفرن وسيبتها تبرد هى المفروض تبقى اعلى من كده بس الفرن مسعدنيش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

فى طريقه فى التقطيع بالخيط هى طريقة كويسه اللى مش هتعرف تقطع بالسكينه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وقطعتها نصفين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وابتديت بقى فى التزين
دي كريمة الباتسيير وهنضيف ليها الكريم شانتيه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


دى بقى صورة كريمة البارفان بعد ما خلطنا المقادير بتاعته وهندخله الثلاجه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



انا لسه ماخلصتش محدش يرد لسه باقى التزيين



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] # 2</STRONG>




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وهنا بعد ما مسحتها بالشربات السكرى المخفف وحشيتها وغلفتها بكريمة البارفان


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد كده زينتها بالكريم شانتيه والفاكهه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا صورة للتزين من الجوانب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وده شكلها النهائي بعد ما حطينا على وش الفاكهه جيلاتين عشان تحافظ على شكلها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودى قطعه لكل اللى يرد عليا عاوزه كل اللى يستفاد من الموضوع يدعلى دعوه حلوه

وعشان مكنش طماعه عاوزه بقى احلى تقييم

ومتاسفه على سوء التنظييم بس حبيت افدكو معايا

ويارب موضوعى يعجبكو لانى تعبت فيه اوى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
DS

مشرف
مشرف
DS


عدد الرسائل : 3970
العمر : 34
وطني : طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة 125
مزاجي اليوم : طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة 5510
تاريخ التسجيل : 27/12/2008

طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة   طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة I_icon_minitimeالجمعة مايو 08, 2009 4:57 pm

شكراا كثيرر وتحياتي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

من سعيد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
القلب الحنون

نجوم المنتدى
 نجوم المنتدى
القلب الحنون


عدد الرسائل : 2931
العمر : 38
مزاجي اليوم : طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة 110
تاريخ التسجيل : 07/02/2009

طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة   طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة I_icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 22, 2009 9:44 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشقة مرام وحسام
عضو متالق
عضو متالق
عاشقة مرام وحسام


عدد الرسائل : 139
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 21/09/2009

طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة   طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة I_icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 23, 2009 5:16 pm

شكلها بشهي كيف بدو يكون طعمها امممممممم شكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة طورطة معايا خطوة بخطوة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية :: منتديات بيت حواء و ادم :: °o.O ( طبخ - مطبخ - اكلات - حلويات - معجنات ) O.o°-
انتقل الى: