منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ( لمون تارت) *__*

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
جروح الوفا

مشرفة
مشرفة
جروح الوفا


عدد الرسائل : 3069
العمر : 27
وطني : ( لمون تارت) *__* 126
مزاجي اليوم : ( لمون تارت) *__* 5910
تاريخ التسجيل : 24/06/2011

( لمون تارت) *__* Empty
مُساهمةموضوع: ( لمون تارت) *__*   ( لمون تارت) *__* I_icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 02, 2011 12:54 pm

لمون تارت

العجينة:
1 1\2 كوب دقيق
1\4 كوب سكر
بيضه مضروبة
100 جم زبدة
رشة ملح

الطريقة:
تضربي الزبدة بالمضرب شوية و تضيفي السكر و تضربي سوا بعدين البيضة المضروبة و تهدي السرعة لحد ما يختلطو و تضيفي الدقيق و رشة الملح و تضربي لحد ما تتجمع العجينة بس
ما تضربيش كتير
تحطيها في نايلون شفاف و تفرديها دايرة مبطة و تقفلي النايلون و تحطيها في التلاجة علي الاقل نص ساعة
تطلعيها و تفرديها في الطبق بتاع التارت بايدك في القعر و الحراف طبعا و تخرميها بالشوكة تخريم خفيف و تحطي فوقها ورق زبدة و تحطي عليها فول او اي حبوب تقيلة تتقلها عشان العجينة ما تتنفخش و تطلع لفوق"تفضل واخدة شكل الطبق عشان تحطي الحشوة لما تطلع" و تدخليها فرن 180 لمدة ربع ساعة او لحد ما الحراف تحمر شوية
و تطلعيها تبرد و تعملي الحشوة و هي في الفرن عشان يبردوا سوا

الحشوة:
3\4 كوب سكر
ممكن تقلي كمية السكر شوية
3 بيضات
1\3 كوب عصير ليمون و بيتعمل بالليمون الاصفر الكبير اوي ده
لو حد عايزها مزة اكتر يعملها بالليمون الاخضر
3 معالق زبدة
بشر ليمون

هتجيبي طبق غويط استانلس او بيركس و تضربي فيه البيض بالمضرب السلك و تحطي السكر و عصير اللمون و تقلبى و بعدين تكوني محضره كسروله صغيرة فيها مية بتغلي علي النار و تحطي عليها من فوق ا الطبق الستانلس
و توطي النار و تضربي الخليط بالمضرب السلك علي الحمام المائي ده لحد ما يتقل لمدة 10 دقايق تقريبا و لما يتقل شيليه من علي النار و حطي الزبدة و بشر الليمون و قلبي لحد ما تدوب الزبدة
و غطيه بنايلون شفاف علي وشه و سيه لما يبرد خالص هو و التارت
صبي الحشوة علي التارت و حطيهم في التلاجة علي الاقل ساعتين لحد ما الحشوة تمسك نفسها
زينيه بالكريم شانتي او برشة سكر بودرة بس انا بفضلوا من غير حاجة عشان مايبقاش دسم و هو لذيذ و نعش جدا في الصيف
بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملكة ديربان

مشرفة
مشرفة
ملكة ديربان


عدد الرسائل : 2385
العمر : 28
وطني : ( لمون تارت) *__* 126
مزاجي اليوم : ( لمون تارت) *__* 110
تاريخ التسجيل : 22/06/2011

( لمون تارت) *__* Empty
مُساهمةموضوع: رد: ( لمون تارت) *__*   ( لمون تارت) *__* I_icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 02, 2011 1:21 pm

شكرااااااااااااااااااااا

377759


786923



Very Happy



Mad



cat



hfhf




rendeer



Crying or Very sad
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
( لمون تارت) *__*
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية :: منتديات بيت حواء و ادم :: °o.O ( طبخ - مطبخ - اكلات - حلويات - معجنات ) O.o°-
انتقل الى: