العجين :
300غ الدقيق الابيض
200غ الزبدة
150غ سنيدة
ملعقة كبيرة من قشرة الحامض
// // // ماء زهر
الحشوة:
5ملاعق كبيرة من مربى الفريز
بيضة
الطريقة:
نخلط جميع مقادير العجين ونعجنه جيدا و ندخله للتلاجة لمدة ساعة او اكتر ونعيد دلكه وتقسيمه للجزئين نورقهما ناخد الجزء الاول ونبسطه فوق القالب ونحتفض بالتاني
ندهن العجين جيدا بالمربى ونلف الجزء التاني حول المدلك ونبسطه فوق الجزء المدهون بالمربى نخفق بيضة وندهن وجه الطرطة تم ندخلها الى الفرن حتى تتحمر و تقدم باردة و بالصحة والراحة