منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكشرى المصرى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
انسان جديد

نجوم المنتدى
 نجوم المنتدى
انسان جديد


عدد الرسائل : 1558
العمر : 35
وطني : الكشرى المصرى 127
مزاجي اليوم : الكشرى المصرى 5jool10
تاريخ التسجيل : 06/05/2010

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى I_icon_minitimeالإثنين مايو 10, 2010 1:51 pm


الكشرى المصرى
المقادير

فيكى تزودى حسب اعداد افراد اسرتك

انا استعملت 2 ونصف كوب ارز مصرى

ربع عدس بنى

2
بصله كبيره

ربع كيلو حمص شامى

كيس مكرونه عقل صغيره

ونصف كيس مكرونه اسباجتى والاسباجتى هى من اساسيات الكشرى المصرى

زيت للتحمير

مقادير الصلصه

5
حبات طماطم حمراء

2
معلقه صلصه

4
فصوص ثوم

ملح + كمون + معلقه صغيره كسبرة ناعمه

ربع فنجان خل

معلقه سكر لكسر لازعه الصلصة

مقادير الدأه

ربع فنجان خل

3
فصوص ثوم مدقوق ناعم

معلقه كمون

ربع معلقه كسبرة ناعمه

الطريقه


اول شيء اغسلى العدس والحمص الشامى وتنقعيه فى مويه من الليل للصباح من اساسيات نجاح الكشرى

حتى ماينهرى منك عند السلق وماياخذ غير بعض دقائق فقط فى التسوية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حانسلق العدس والحمص الشامى كل واحد لواحده دقائق فقط حتى ينضج
ونملح مويه السلق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

عند السلق حايظهر ريم على وجه العدس والحمص تشليه بالمعلقه اول باول

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

خلاص كده العدس اتسلق نصفيه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والحمص اتسلق حانصفى الاثنيين ونرش على وجه الحمص شويه كمون ناعم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نبدء فى عمل الارز بالطريقه العاديه نغسله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونغلى 3 اكواب الا ربع من المويه ونضيف للمويه معلقتين زيت وملح كده خلاص الارز اصبح نصف سوى يادوب يتشرب مويته

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وقبل مايستوى بنضيف له العدس المسلوق ونقلبه جيدا ونرجعه تانى على النار ليكمل تسويته


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



حانجيب الطماطم ونقطعها ونضربها فى الخلاط ونصفيها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونجيب البصل ونقشره ونقطعه الى حلقات رفيعه جدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونحمرة فى الزيت وماتحرقيه على شان مايمرر منك وتنشليه فى مصفاة للتخلص من اى اثار زيت زياده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




حانضع مويه كافيه لسلق المكرونه ووضع ملح كافى ومعلقه زيت وبعد ماتغلى المويه نضيف المكرونه مع التقليب من وقت لااخر حتى لاتلتصق فى قعر الحله لغايه ماتسوتى وتصفيها

ودول النوعين اللى استخدمتهم فى المكرونه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حانقدح معلقتين زيت فى نفس الحله اللى سلقنا فيها المكرونه ونضع المكرونه عليهم مع التقليب ونرجعهم على النار لمده دقيقه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كده كل شيئ جاهز




نبدء فى عمل الصلصه

نقدح معلقتين زيت ونحمر فيهم الثوم المدقوق ونضيف اليه ربع معلقه كسبره ناعمه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيف عصير الطماطم المصفاه ونتركها تتسبك وتتبخر مويتها تماما

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيف معلقتين الصلصه والخل ونصف كوب ماء والملح ومعلقه السكر ونتركها لغايه ماتتسبك المهم ماتبقى لاخفيفه ولا ثقيله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نحضر الدقه

الثوم المدقوق والكمون والكسبره والخل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




نبدء نغرف الكشرى

اول شيئ بنضع المكرونه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضع الارز بالعدس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونرش نصف البصل على الوجه والنصف الاخر للى بيحب يزود بعد اضافه الصلصه والدقه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهى الصورة كامله وبالف هنا وشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
meryeme

مشرفة
مشرفة
meryeme


عدد الرسائل : 6647
العمر : 34
وطني : الكشرى المصرى 710
مزاجي اليوم : الكشرى المصرى 310
تاريخ التسجيل : 18/03/2010

الكشرى المصرى Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشرى المصرى   الكشرى المصرى I_icon_minitimeالأحد مايو 23, 2010 8:39 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشرى المصرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ستار اكاديمي 10 الرسمية :: منتديات بيت حواء و ادم :: °o.O ( طبخ - مطبخ - اكلات - حلويات - معجنات ) O.o°-
انتقل الى: